06 februar 2007

Liv og glade dage!

Så blev det børnenes tur til at hoppe rundt til sanglege på Måløv Bibliotek. Lørdag d.3.februar fik biblioteket besøg af børn, forældre og bedsteforælde der gerne ville være med til at genopfriske sanglege.





05 februar 2007

Dengang jeg var barn...

Da jeg var barn - i Horsens - havde jeg besøg af min københavner-kusine. Hun fik lov at komme med mig i skole en dag. Indtil da bestod vores faste "pige-sangleg" mest af en der hed "Åh - Grete vil du ride...." - og den var da meget sjov og man fik svinget sig en masse rundt. Men Kusinen kom og spurgte om vi da ikke havde lært "Flyv lille påfugl"? Nogle så ud som om de havde hørt den før - og kusinen lærte os andre den. Det var en stor dag i skolegården når man lærte en ny sang.

En anden sangleg som gjorde et dybt indtryk på mig var en hvor man sad ned - og holdt sine samlede hænder frem til den der "var" den. Sangen hed "tag den ring og lad den vandre..." og hende der "var" den skulle liste ringen ned i en af pigernes hænder undervejs. Jeg kan ikke huske hvad man så gjorde. Men når man lavede den sangleg var det som om at man var lidt større end dem der bare legede "Åh - Grete vil du ride...."
Barndomsminder fra Elsebet Kirketerp, Måløv Bibliotek.