29 maj 2007

Sange og danse der smitter!

Da jeg var barn i 50'erne var det mere reglen end undtagelsen at vi (især pigerne) legede sanglege når vi var sammen. Det forgik både i gården hvor jeg boede og i skolegården, og ikke mindst i forbindelse med vores fødseldage - her var det ganske enkelt et fast indslag.

Derfor syntes jeg det var oplagt at gå med som frivillig i Måløv biblioteks sanglegsprojekt, syntes det kunne være rigtig spændende at finde ud af om sanglegene stadig siger vore dages børn noget, og samtidig få genopfrisket alle de gamle sange. Mine forventninger er i den grad blevet indfriet - blot få minutter henne i det allerførste kursus viser det sig hvor dejligt det er at synge og lege sammen! Alle bevæger sig, griner og har det sjovt - og kommer i tanker om hvordan det var dengang i barndommen!

Det viste sig hurtigt at også børn idag synes det er en dejlig beskæftigelse. Efterhånden som de lærte sangene bedre at kende blev de mere og mere entusiastiske, og godt hjulpet på vej af de engagerede pædagoger er mange af dem nu hele "sanglegseksperter". En ting er at børnehavebørn falder pladask for sanglegsideen, men forleden på vej til sanglegstime i MåløvHallen mødte Hanne (projektleder) og jeg nogle børn fra 7. klasse som straks begyndte af synge "Den rige fugl kommer susende.....". Det var bare så dejligt og livsbekræftende at opleve!

Når jeg fortæller venner og bekendte om projektet kommer de næsten altid i tanker om sanglege som de legede som børn, og så bliver der skrålet af fuld hals!!! For mit eget vedkommende har det også været sjovt at lære nogle helt nye sanglege at kende - sådan nogle som "Gutten går i skoven" og "Den rige fugl og den fattige fugl" var helt ukendte for mig - det er altid godt at få udvidet repertoiret!

Jeg glæder mig meget til torvedagen den 9. juni - hvor jeg er sikker på at også rigtig mange forældre vil blive begejstrede for "sanglegsideen" - lad os satse på at den er kommet for at blive - i hvert fald i Måløv!

Mange hilsener fra Mariane Wachsberg, tidl.børnebibliotekar på Måløv Bibliotek.