11 maj 2007

Børn fra Bjerget+Søndergård.

Så startede 2. runde med sanglege i Måløv Hallen. Børn fra Bjerget og Søndergård fik udviddet deres repertoire. Denne gang blev der sunget og leget "Flyv lille påfugl", "Der kom en mand fra Det røde Hav" og "Først kommer sommeren, så kommer vinteren". Der blev også tid til et genhør med nogle af sanglegene fra sidste besøg. Børnene synge allerede nu højt og tydeligt med på de fleste sange. Det er rigtig flot!



10 maj 2007

Vandrende ring hos min farfar.

Jeg husker som barn, når vi besøgte min farfar, som boede alene i et meget lille hus, legede vi altid Tag den ring og lad den vandre, vi var mange fætre og kusiner, og den leg kunne leges på meget lidt plads, fordi vi sad tæt sammen på gulvet i den lille stue.
Beskrivelse af legen:
Der er en, der skal lade ringen vandre. Alle de andre sidder på gulvet i en rundkreds med lukkede øjne og hænderne strakt frem, så de næsten danner en lille skål. Den, der er oppe, skal have en fingerring skjult i hænderne, og så skal hun eller han gå rundt i kredsen og lade som om, at ringen lægges i hænderne på en, der sidder. I virkeligheden lægges ringen også i hænderne på en, men man skal fortsætte med at gå rundt og lade som om, man stadig har ringen. Imens synger alle et lille vers: Tag den ring og lad den vandrefra den ene til de andre. Ringen er skjult under bølgen, den blå. Sig mig engang, hvem tænker du på? Så siger den, der er oppe: Luk øjnene op, så ser du det nok og tæller til 10, mens der peges på de forskellige i kredsen. Den der bliver nummer 10 skal gætte, hvor ringen er. Hvis der gættes rigtigt, skal man være oppe næste gang. Ellers er det den, der har ringen, der er oppe.
Hilsen fra Bente Christensen, IT-leder på Ballerup Bibliotek

07 maj 2007

Tante Karen i Tivoli.

Jeg kan huske, da jeg var barn i 1930'erne, at vi tit tog i Tivoli. Her kunne man hver dag kl. 14.00 lege sanglege med Tante Karen. Tante Karen var, som jeg husker det, en midaldrende hvidhåret kvinde klædt helt i grønt og med en sjov spids grøn hat på. Især var "Tornerose var et vakkert barn" meget populær. Hvis man blev udvalgt til at være prins, fik man lov at komme ridende på et kosteskaft for at redde prinsessen. Vi legede også ofte "Tre små soldater, de vendte hjem fra krigen" og "Bro, bro brille".
Julen holdt vi på Fanø hos min farfar og farmor i det gamle lægehus i Nordby. Her sluttede vi altid dansen om juletræet af med at synge og lege: "Og rævenrask over isen".
Barndomsminder fra Lis Gudmundsen, 81 år.