18 maj 2007

Min søn synger derudaf!

Som forælder til en dreng på snart 5 år, syntes jeg det er en fantastisk ide at lære vores børn om de gamle sanglege. Med al den dokumentation, planer m.m. der efterhånden skal laves i institutioner, er det skønt at se at barnet ikke er blevet smidt helt ud med badevandet. Hermed mener jeg at det er godt at der holdes fast i nogle kulturelle traditioner, og ikke alle aktiviteter handler om noget nyt og noget der svarer til børns forventning om action og dyrt legetøj. Min søn sidder ofte og skråler ”den rige fugl..” ved bordet og på cyklen. Tak for at I lærer mit barn nogle af de fælleslege som der ikke er mulighed for at lære i en familie på 4.
Hilsener fra Mette Ankjær Andersen

Børnehaveklasse A fra Grantofteskolen og Børnehaveklasse C fra Østerhøjskolen.

Børnehaveklasse A fra Grantofteskolen havde sagt ja til at lære børnehaveklasse C fra Østerhøjskolen nogle af de gamle sanglege. Klasserne mødtes med deres lærere i Måløv Hallen en hel formiddag, så der var rigelig tid til at synge og lege. Børnehaveklasse-børnene var ret glade for at synge både "Der kom en mand fra Det røde Hav" og "Tyv ja tyv", men allerstørst begejstring vakte "Gutten går i skoven".











15 maj 2007

7.B, 3.B og 3.C fra Måløv skole.

Da 3. B, 3. C og 7. B havde lært 2 nye sanglege, "Tyv, ja tyv" og "Flyv lille påfugl", så var gensynsglæden stor, da vi kom til "Og ræven rask over isen", og endnu større da vi kom til "Gutten går i skoven". Der blev ligefrem klappet forventningsfuldt, da den skulle synges, og der blev både sunget og danset til den store guldmedalje. Vi sluttede af med "Når vi sejler op og ned", og det så ud og lød som om, at den bestemt også var en af favoritterne blandt sanglegene.









14 maj 2007

Børn fra Kastanjen+Fregatten.

Så var det igen tid til sanglege for børnene i Kastanjen og Fregatten. Børnene havde glædet sig, og allerede på vejen fra institutionen til Måløv Hallen blev der sunget sanglege-sange. Lene Halskov startede med at fortælle og synge den gamle historie om prinsessen og frøen. Derefter var det tid til sanglege og på flere børns opfordring, så skulle vi nå "Når vi sejler op og ned", hvor den efterhånden lange fisk bevæger sig ud og ind mellem de, der er tilbage i kredsen. Alle de voksne morede sig vist lige så godt som børnene!